Patricia

Patricia

uit mijn hart

Patricia van Liemt is DJ bij 100%NL. Ze schreef het boek De Lab Baby. Uit Mijn Hart mocht haar een paar vragen stellen.

Patricia van Liemt

‘Het wachten of het gelukt was vond ik het aller heftigst’

Waar gaat je boek De Lab Baby over?

De Lab Baby is een roman over een stel in de dertig die graag kinderen willen, maar waarbij het op natuurlijke wijze niet lukt. Ze stappen de molen in die IVF heet. Daarbij komen er allemaal nieuwe emoties om de hoek kijken.

‘Delen is heel waardevol en er is meer begrip’

Patricia

Wat heeft jouw doen besluiten jouw boek te schrijven?

Schrijven doe ik al lang. Ik schrijf vooral columns, maar dit verhaal wilde ik uitgebreider opschrijven. Ik wilde er geen dagboek van maken, dus heb ik het in een roman gegoten.

Wat was voor jou het heftigste tijdens deze periode ?

De onzekerheid na de terugplaatsing. De hormonen, injecties en ziekenhuis bezoeken nam ik voor lief. Maar dat wachten of het gelukt was……

Heb je er ook iets moois aan overgehouden?

Ja 2 dochters! En relativeren dat sommigen vanzelfsprekendheden niet vanzelfsprekend zijn.

“Vanzelfsprekendheden zijn niet vanzelfsprekend’

Sta je nu anders in het leven dan voor deze periode ?

Zeker. Het was een hele ervaring. Ik ben blij dat ik er open over ben geweest vanaf het begin tegenover mijn familie en vrienden. Delen is heel waardevol en er is meer begrip.

Is het schrijven van dit boek onderdeel van een verwerkingsproces geweest?

Ja, maar dat had ik pas achteraf door. Het schrijven was vaak een herbeleving en zeker de miskramen heb ik een beter plekje kunnen geven door er over te schrijven.

Hoe gaat het nu met je?

Het gaat goed. Ik heb het super druk. Een baan bij 100% NL als side kick van Barry Paf in de ochtendshow. En moeder van twee prachtige dochters Maria & Phaedra. Ik ben gelukkig.

Ik heb gemerkt dat IVF een kwetsbaar onderwerp is om over te praten, maar ook iets is waar heel veel mensen mee te maken krijgen. Daarom besloot ik mijn verhaal op te schrijven in de vorm van een roman. Zonder opsmuk, gewoon zoals het is. Hiermee hoop ik andere stellen met vruchtbaarheidsproblemen een hart onder de riem te kunnen steken! 

Het mooie en herkenbare boek van Patricia van Liemt is o.a. te koop via bol.com en kost € 10,99

Lap baby