Kimiko Kleiman-Broeze

Kimiko Kleiman-Broeze

Even voorstellen: Kimiko Kleiman-Broeze (39)

“ Het is een voorrecht om te kunnen helpen bij iets dat zo overweldigend en bijzonder is als de vervulling van een kinderwens. “

Vroeger wist ik het al; ik wilde mensen helpen

Op de kleuterschool vroeg de juf wat we later wilden worden als we groot zouden zijn. Ik wist het toen al; ik zou dokter worden. Ik wilde mensen helpen. Hoe ik daar destijds bij kwam weet ik niet, ik had geen enkele arts in mijn familie of directe omgeving. Maar nu, vele jaren later, heb ik als fertiliteitsarts al vele koppels mogen begeleiden bij het realiseren van hun grootste droom. Het is een voorrecht om te kunnen helpen bij iets dat zo overweldigend en bijzonder is als de vervulling van een kinderwens.

Naast expert ook ervaringsdeskundige

Hoe het is om een onvervulde kinderwens te hebben, heb ik inmiddels ook zelf ervaren. Toen onze zoon 2 jaar oud was, besloten mijn man en ik dat we heel graag een broertje of zusje voor hem wilden. Maar ondanks onze bewezen vruchtbaarheid in het verleden, gingen de maanden voorbij zonder die felbegeerde positieve zwangerschapstest. Uiteindelijk kwamen we in een vruchtbaarheidstraject terecht en zo werd ik naast expert ook ervaringsdeskundige.

Vertrouwen is zo ontzettend belangrijk

De weg die volgde – hoe moeilijk en confronterend soms ook – had ik nooit willen missen. Ik leerde veel over mezelf, over liefde en vertrouwen. Maar daarnaast was het ook fijn, hoe gek dat ook klinkt, om zelf mee te maken wat mijn patiënten ondergaan. Ik weet nu dat vertrouwen in jezelf, in je lichaam en in je toekomst ontzettend belangrijk is. Dit zorgt er voor dat je jouw reis naar zwangerschap kunt beleven als een mooie, inspirerende periode, waarbij je de mogelijkheid hebt om heel bewust bezig te zijn met je toekomstige kind. Hoe bijzonder is dat!

Via Uit Mijn Hart zal ik mijn verhalen met je delen, je vragen beantwoorden en hoop ik je te inspireren om ook jouw weg naar zwangerschap te zien als een unieke en mooie reis. Ongeacht waar die eindigt…

Lieve groet,

Kimiko

Fertiliteitsarts Kimiko