Beryl van Praag

Beryl van Praag

Even voorstellen: Beryl van Praag

“ Allemaal willen we hetzelfde… alleen ik denk dat ik het, het allerliefste van iedereen wil “

8x ICSI zonder resultaat

Ik ben Beryl van Praag. Ik ben met de allerleukste man van de wereld getrouwd en heb twee heerlijke kinderen. Kinderen die geboren zijn uit mijn hart. Er ging, zullen we maar zeggen, een behoorlijke weg aan vooraf voordat die twee er waren. Het komt erop neer dat ik 8 keer ICSI heb gedaan, maar van geen enkele poging werd ik zwanger.
Tijdens die periode heb ik een dagboek bijgehouden. Honderden bladzijdes heb ik vol geschreven. Bladzijdes met hoop, tranen, jaloezie, lol en liefde. Van vriendinnen. En met mijn man. Omdat het ‘wij-samen-tegen-de-rest-van-de-wereld’ ook intiem en bijzonder voelde.

Taboe rondom fertiliteit

Toen ik jaren later mijn dagboek er weer eens bij pakte, wist ik meteen, dit is zo’n openhartig, herkenbaar, grappig en eerlijk verhaal, daar moet ik iets mee doen. Niet voor mezelf, maar voor iedereen voor wie kinderen krijgen niet vanzelfsprekend is. Omdat ik denk dat verhalen, zoals die van mij, anderen kunnen helpen. Daarbij komt dat ik vind dat het klaar moet zijn met het taboe dat er is rondom fertiliteit, althans zo heb ik dat ervaren in mijn tijd. Vruchtbaar of onvruchtbaar, maak het bespreekbaar. Dat vind ik. En dat ga ik dus ook doen. Met dit platform: Uit Mijn Hart.

IVF maakt eenzaam

Uit Mijn Hart is een plek waar iedereen die in hetzelfde schuitje zit elkaar kan ontmoeten. Een plek waar lief en leed én lol gedeeld kan worden. Voor mij is het platform de kers op de taart. Want wat heb ik mezelf in die IVF-tijd eenzaam gevoeld. Leuk hoor, die mooie, leuke vriendinnen die zwanger werden, maar mijn buik bleef plat. Hoe fijn was het geweest als ik herkenbare verhalen had kunnen lezen waardoor ik niet meer het gevoel had gehad de enige op de hele wereld te zijn die geen kinderen kon krijgen. En hoe handig was het geweest voor familie en vrienden, als zij hadden kunnen lezen hoe mijn man en ik ons voelden.

Toch had ik ICSI nooit willen missen

Inmiddels zijn we een puberleeftijd verder, want ja die twee van ons zijn zowat een kop groter dan ik ben. Maar ik kan je zeggen, hoe gek dat ook zal klinken, ik ben dankbaar voor de weg die ik heb afgelegd om moeder te worden. Het is één van de mooiste periodes uit mijn leven.

Ik hoop, ook al is de weg soms zwaar, dat wij van Uit Mijn Hart jou een heel klein beetje kunnen helpen deze weg minder eenzaam en meer geplaveid te maken.

Liefs, vanuit mijn hart,

Beryl van Praag