Esther
Ben ik te hebberig?

Esther
Ben ik te hebberig?

Esther Verhoog (30) is getrouwd met Jeroen en is moeder van Thijmen (4).

uit mijn hart

“Ik wil zo graag dat grote gezin.”

“Als meisje droomde ik van een groot gezin aan tafel. Drie kinderen op zijn minst, maar vier of zelfs vijf kon ook. En dus gooide ik al op jonge leeftijd de pilstrip in de prullenbak. Vriendinnen verklaarden me voor gek. Moest ik niet eerst nog genieten met Jeroen? Reizen wellicht? En carrière maken? Maar nee, genieten, reizen, en werken kon ik ook mét kinderen.

Een jaar later lag Thijmen in de wieg. Een geweldig ventje voor wie ik vurig broertjes en zusjes wenste. Vol goede moed gingen we proberen voor een tweede. Nu besefte ik heus dat we de eerste keer in een rap tempo zwanger waren geworden en dat het nu vast niet zo snel zou gaan. Maar dat het zo lang zou duren, had ik ook weer niet verwacht.

Na een jaar zat er nog geen baby in de buik. Na twee jaar evenmin. Artsen staan voor een raadsel en wijten het aan domme pech. Inmiddels zijn we drie jaar en twee IVF pogingen verder. Natuurlijk ben ik zielsgelukkig met ons ieniemini gezin, maar het is niet zoals ik het voor ogen had. Ik wil zo graag dat grote gezin.

Misschien ben ik wel te hebberig…

Familie en vrienden begrijpen me niet. Wat zeur ik nou? Ik heb toch al een kind? Dat onbegrip doet pijn. Mijn verlangen naar een tweede kind is net zo groot als naar een eerste kind. Binnenkort begin ik aan poging drie. Ik ga ervan uit dat driemaal scheepsrecht is. Maar mocht het niet lukken, dan leg ik me erbij neer en ga ik samen met mijn twee schatten het leven léven. Een leven waarbij Thijmen zo vaak en zoveel vrienden mag uitnodigen voor vakanties en etentjes als hij maar wil.