Geloof in zwanger worden.

Home Forums Kinderwens Geloof in zwanger worden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #984 Reply
  Roshan
  Gast

  Ook ik spreek uit ervaring om moeder te worden. En dat met vele narigheid er om heen. Rond mijn 30ste ben ik begonnen om zwanger te worden, met mijn toen nog huidige man. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Alle onderzoeken ben ik ondergaan. Zo heb ik vele IUI-pogingen gedaan totdat er endometriose ontdekt werd. Dat is bindweefsel aan de baarmoeder wat de zwangerschap tegen houdt. Door alle hormonen die ik moest slikken werden er chocolade cysten ontdekt, waardoor ik ook nog eens onder het mes moest. Letterlijk een keizersnede en 6 weken plat…

  Na deze periode zijn mijn hormonen voor 6 maanden mijn hormonen plat gelegd, door middel van een injectie elke maand. Afschuwelijke periode en alles en iedereen ging maar door. Ondertussen strandde ook mijn huwelijk. Geen kind en geen relatie. Maar toen ontmoette ik gelukkig een nieuwe, lieve, leuke man met 2 lieve kindjes. Ik wilde natuurlijk nog steeds en kindje, maar IUI was geen optie meer. Alleen IVF was nog een mogelijke optie voor mij om een kindje te krijgen. Hij stemde in en weer een traject in. En wederom een heftig en zwaar traject. Mijn eitjes waren niet optimaal. Bij de 2e poging… 1 goed eitje en ik was zwanger! Alleen het rare was, was ik nou blij? Was ik overdonderd? Wilde ik dit wel? Alles ging door mijn hoofd. Na 7,5 jaar zwanger. Ik groeide erin om blij te zijn, maar ook nu ging het niet vlekkeloos.

  Zwangerschapssuiker. ‘Spruitje’ groeide niet goed en lag niet goed. 1,5 maand voor de uitgerekende datum opgenomen in het ziekenhuis geen goede doorstroming. Mijn vriend liet het enigszins afweten toen ik daar lag in het ziekenhuis. Maar daar kwam ze in juni. Helaas weer met een keizersnee. Maar oh zo mooi want ik wilde altijd een dochter en dat was gelukt. In het begin vond ik moeder zijn lastig maar alle clichés zijn waar. De onvoorwaardelijke liefde die je terug krijgt. Nu 3,5 jaar later en ontpopt tot een lieve, zorgzame, knappe knuffel kont. Maar helaas heeft mijn relatie het wederom niet gehaald. Wat zeer pijn doet tot op de dag vandaag! Ik sta er alleen voor. Vriend lief gaat door nieuwe liefde met 2 kids.

  Het geloof in de mannen is weg, maar het geloof om door te zetten om zwanger te worden daar geloof ik in. Alles wat je ervoor terug krijgt is te mooi om waar te zijn. Heerlijk om op deze manier mijn verhaal kwijt te kunnen en te hopen dat elke mama op zijn eigen manier er iets uit kan halen!

  Liefs Roshan

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
Reageer op: Geloof in zwanger worden.
Mijn informatie: