De serie

uit mijn hart
Hier Beryl van Praag nog even.

Je hebt onder ‘Over ons’ mijn verhaal al kunnen lezen. En dus weet je ook dat ik een dagboek heb bijgehouden tijdens mijn IVF periode. Maar wat je nog niet wist, is dat ik al een tijd rondliep met het idee mijn dagboek te verfilmen. Op welke manier dan ook. En deze droom lijkt nu misschien werkelijkheid te worden. Maar daar is een leerzaam proces aan vooraf gegaan.

Zo begon ik met een filmscenario met als titel, en dat zal je niet verbazen, ‘Uit Mijn Hart’. Maar omdat het wachten op reacties en goedkeuringen van filmfondsen mij veel te lang duurde, kreeg ik een beter plan.


En dat was een dramaserie op dit platform en op Facebook. Acht Afleveringen van acht minuten. Die acht staat trouwens niet op zichzelf. Het staat voor mijn acht IVF pogingen. Maar het staat ook voor een lemniscaat. Voor het oneindige.

Afijn, iedereen was enthousiast over dit idee. Het was nog nooit eerder gedaan. Maar ja… mocht ik denken dat het wachten op filmfondsen lang duurde, sponsoren over de streep trekken voor een online serie is nog vele malen moeizamer.

En dus zijn mijn plannen weer gewijzigd. Ik hoop nu op een volwaardige dramaserie Uit Mijn Hart op televisie. De acteurs staan paraat, de locaties zijn geregeld en de camera’s liggen op de accu. Maar we zijn er nog niet… Zodra ik meer weet, laat ik het weten.

Als je maar wel belooft dat zodra Uit Mijn Hart op tv of online te zien is, je wel gaat kijken!