Even voorstellen: Kimiko

Even voorstellen: Kimiko

Even voorstellen: Kimiko Kleiman-Broeze (39)

“ Het is een voorrecht om te kunnen helpen bij iets dat zo overweldigend en bijzonder is als de vervulling van een kinderwens. “

Op de kleuterschool vroeg de juf wat we later wilden worden als we groot zouden zijn. Ik wist het toen al; ik zou dokter worden. Ik wilde mensen helpen. Hoe ik daar destijds bij kwam weet ik niet, ik had geen enkele arts in mijn familie of directe omgeving. Maar nu, zo’n vijfendertig jaar later, heb ik als fertiliteitsarts al vele koppels mogen begeleiden bij het realiseren van hun grootste droom. Het is een voorrecht om te kunnen helpen bij iets dat zo overweldigend en bijzonder is als de vervulling van een kinderwens.

Wat het is om een onvervulde kinderwens te hebben, heb ik inmiddels ook zelf ervaren. Toen onze zoon 2 jaar oud was, besloten mijn man en ik dat we heel graag een broertje of zusje voor hem wilden. Maar ondanks onze bewezen vruchtbaarheid in het verleden gingen de maanden voorbij zonder die felbegeerde positieve zwangerschapstest. Uiteindelijk kwamen we in een vruchtbaarheidstraject terecht en zo werd ik naast expert ook ervaringsdeskundige.

De weg die volgde – hoe moeilijk en confronterend soms ook – had ik nooit willen missen. Ik leerde veel over mezelf, over liefde en vertrouwen, maar ook was het fijn, hoe gek dat ook klinkt, om zelf mee te maken wat mijn patiënten ondergaan. Ik weet nu dat vertrouwen in jezelf, in je lichaam en in je toekomst ontzettend belangrijk is en er voor zorgt dat je jouw reis naar zwangerschap kunt beleven als een mooie, inspirerende periode, waarbij je de mogelijkheid hebt om heel bewust bezig te zijn met je toekomstige kind. Hoe bijzonder is dat!

Via UIT MIJN HART zal ik mijn verhalen met je delen, je vragen beantwoorden en hoop ik je te inspireren om ook jouw weg naar zwangerschap te zien als een unieke en mooie reis. Ongeacht waar die eindigt…

Lieve groet,

Kimiko

uit mijn hart

Blijf op de hoogte. We zullen snel onze website uitbreiden met gerelateerde informatie, nieuw en meer. Dus laat je mailadres achter!